QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els inquilins desallotjats al carrer Manlleu de Vic pagaven 400 euros al mes per un infrahabitatge

Havien convertit el local en tres pisos separats per parets de pladur malfetes: hi malvivien una vintena de persones

Reixes, cadenes, cadenats, alarma i un adhesiu antic de “precintat” a una de les portes. Aquest és l’aspecte que presentaven diumenge els baixos d’un edifici del carrer Manlleu a Vic. Concretament, el número 85, on en un dels locals hi havia hagut un bar anomenat Fusion.

L’Ajuntament va desallotjar dimarts passat, 13 de maig, 22 persones, vuit de les quals menors, que malvivien en tres infrahabitatges repartits entre els dos locals. Hi havia des de famílies fins a joves. Tal com ha pogut saber EL 9 NOU, el llogater va fer-hi obres per convertir-ho en habitatges.

Amb quatre parets de pladur mal fetes sense ni tan sols pintar, els hauria fet pagar presumptament 2.000 euros per tenir claus de l’habitatge als inquilins, a qui, a més, els cobrava uns 400 euros de lloguer mensuals.

Tot plegat per unes habitacions que no complien les condicions mínimes d’habitabilitat i amb tota mena de riscos. Pel que fa a seguretat, hi havia perill d’incendi per la utilització d’aparells de cocció de gas butà sense extracció de fum o per la gran quantitat de connexions elèctriques fetes.

També n’hi havia per a la salut, per la manca de salubritat i ventilació dels locals. La majoria dels inquilins són originaris de Colòmbia. Tot apunta, doncs, a un presumpte cas de màfia d’ocupacions.

Els que van donar l’avís van ser veïns de la zona que van veure moviment de gent pels baixos de l’edifici, sobretot, per la part de darrere. L’Ajuntament va tibar el fil i va acabar destapant el cas. Abans del desallotjament, ja s’havien fet dues inspeccions prèvies als locals i es va constatar que s’havien fet obres sense autorització per fer tres infrahabitatges, que hi havia gent vivint i que no s’havia fet cap sol·licitud per canviar l’ús de local a habitatge.

Van notificar als ocupants i a la propietat que com a mesura cautelar havien de desallotjar el local i tapiar-ne l’accés per seguretat i salubritat. Tot i això, la situació va continuar fins que l’Ajuntament va sol·licitar l’autorització al jutjat contenciós administratiu per a l’execució forçosa de la mesura. Un cop es va tenir l’autorització es va desallotjar.

L’actuació es va portar a terme amb la presència d’agents de la Guàrdia Urbana, l’administradora de finques en representació de la propietat, els serveis de mediació, la inspectora d’Habitatge i la regidora de Benestar i Família, Núria Homs.

Tal com apunta Homs a aquest diari, es va oferir alternativa d’habitatge a les dues famílies que hi havia, però finalment van optar per anar amb coneguts i familiars propers. La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, subratlla que “perseguiran aquest tipus d’activitats fraudulentes i de tràfic de persones”.

LA PREGUNTA

Creu que s’aconseguirà l’oficialitat del català a Europa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

OSZAR »